Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Kan Brynäs stoppa Markan från JVM-spel...?"

Annons

Tjenare Keb!
Jag läste en krönika som Masken Carlsson skrivit angående Markström och JVM, där han tyckte att Brynäs skulle stoppa honom från JVM och stanna hemma för att rädda poäng åt Brynäs.

Om det skulle vara någon värre skada hos Lindbäck nu, tror du ledningen skulle stoppa Markström?
Minns ju bråken med HV och LHC som ville stoppa spelare från Tre Kronor. Skillnaden är väl att Markström missar ca sex matcher.
Jag hoppas givetvis att det är ok med Lindbäck, för jag tror han kommer fixa målvaktsspelet med bravur medan Jacob får visa upp sina färdigheter för alla talangscouter som kikar på JVM.
Nu när Markström åker och OM det skulle vara något med Lindbäck, hur är dina magkänslor om all press hamnar på Jocke Eriksson som förste målis?

Sundlöv kanske får leta på vinden efter sina gamla målvaktsgrejer...!
---
Hur tycker du att elitserien står sig i förhållande till övriga Europa? De svenska topplagen går ju inte så där jättebra i CHL!?
Lag från Finland och Schweiz spöar ju dom med stora siffror, kan det vara så att lagen där inte har lika tuffa program med tre matcher på 3-4 dagar som svenska lagen har? Eller har som bättre topplag helt enkelt?Det finns klara bestämmelser att ett klubblag inte får stoppa en spelare som är uttagen att representera Sverige i internationellt sammanhang - och Brynäs IF kommer även att rätta sig efter det.
Så pratat om att Markström ska stanna hemma, det är mest bara spekulationer i massmedia.

Jocke Eriksson är en bra målvakt även han, och han kommer att klara pressen. Skulle han få hoppa in i A-laget kommer han även att få oerhörd hjälp av utespelarna.

Brynäs har förresten inte bara tre duktiga unga målvakter, utan även en fjärde, född -91 vid namn Alexander Sahlin, som gjort en rad finfina matcher i J20-laget denna höst.
Så på målvaktsfronten är det lugnt!
---
Den svenska elitserien är nog en aning överskattad, om man går efter de insatser som både LHC och HV presterat i Champions League-spelet denna höst.

Den ryska KHL-ligan verkar vara klart bättre och den finska SM-liigan, åtminstone vad topplagen beträffar, håller nog jämbördig klass med de svenska topplagen.
Där det även spelas lika många matcher i veckan som här i Sverige, så där ligger ingen skillnad.

Mer läsning

Annons