Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan inte göra mål...

/

Det märks att det börja lacka mot juletid och speluppehåll i elitserien. Det handlar om slitna och trötta spelare - och massor av misstag görs.

Annons

Brynäs svarade för ett sådant, en riktig markeringsmiss när Modo kvitterade till 1-1 i tredje perioden. Sedan kunde även ångermanlänningarna i en kontringsattack i suddenspel efter blott 27 sekunder avgöra med 2-1-segermålet.
Brynäs förlorade därmed sin första förlängningsmatch i vinter.

17-årige Victor Hedman, avgjorde för andra gången den här säsongen i suddenspel när han överlistade JVM-kollegan Jacob Markström med att prickskjuta pucken från nära håll i bortre krysset.
Detta efter en smått genialisk framspelning av Andreas Salomonsson.
Ö-vikslaget har vunnit fyra matcher under övertid, i två av dessa har unge Victor Hedman avgjort. En hyfsad utdelning eftersom han tillverkat fyra mål totalt hittills i vinter.
Att Modo vann är inget att säga om, gästerna vaknade till i slutet av mellanperioden och fick då lite tryck mot hemmamålet.

var det helt och hållet Brynäs match. Men Tigerboysen har som bekant så förtvivlat svårt att omsätta chanserna till mål.
Ja, de kan i det närmaste inte göra mål! Är t o m sämre än nästjumbon SSK.
Allt nog: 1-0 av Andreas Dackell, hans åttonde för säsongen, efter 13 minuter i första perioden var klart i underkant.
Det kunde ha stått både 2-0 och 3-0 med större effektivitet - men när det saknas en naturlig målskytt i laget kan det gå så här.
Det håller inte att i match efter match göra bara ett eller i bästa fall två mål.
Den här gången var det storspel av Karol Krizan i Modokassen som gjorde att Brynäs redan efter 20 minuter inte ha gått fram till en klar ledning.

bra i första ronden, även om det mellan varven handlade om ostrukterat spel utan någon egentlig mening och tanke bakom attackerna.
Spelet kan kort och gott betecknas som typisk raggarhockey!
Det syntes klart och tydligt hur tröttkörda och slitna isens aktörer var och något annat är väl inte heller att begära så här efter 32 stentuffa omgångar och när det snart vankas spelledigt inför julen, med bara en omgång kvar på lördag.

sin andra raka seger under övertidsspel, fullt välförtjänt tycker jag även om slutperioden var jämn och oviss och kunde ha slutat hur som helst.
I och med bonuspoängen avancerade Modo upp på åttonde och sista slutspelsplats. Passerade Rögle, som åkte på sin sjätte raka förlust i Skellefteå, på bättre målskillnad än skåningarna.
Brynäs knaprar åt sig poäng lite här och där, en pinne trots allt som det blev nu och hänger kvar på sin sjätte plats - men sanningen är ändå att det bara blivit 13 poäng på de senaste tio matcherna.
Av 30 möjliga poäng alltså!
Så riktigt bra är det givetvis inte - men eftersom Brynäs är seriens målsnålaste lag så får man väl ändå anse att det är godkänt.
Ingen fullpoängare har det heller blivit på fem raka matcher.

det sitta skönt med en avslutande trepoängare i lördagsmatchen inför förväntad storpublik i Läkerol Arena mot Djurgården. Blir säkert uppåt 8.000.
Mot Modo kom det 5.354 i det rådande snöovädret och därför en hyfsad och godkänd siffra.
Klart är i varje fall att Brynäs målsättning inför etapp 2, alltså fram till juluppehållet, som var att behålla slutspelsplatsen kommer att infrias.
Varken Modo eller Rögle, som båda ligger strax under i tabellen, har i nuläget 43 poäng och Brynäs har 48 inför Dif-avslutningen.
Det skulle smaka med tre poäng, för att kunna skaffa sig ett så hyfsat utgångsläge som möjligt inför annandagsomstarten i Linköping.
Ett LHC som åkte på dalj hemma mot Södertälje, där det blev Jim Brithén-effekt direkt med 2-1-triumf för Kringlorna. SSK har de senaste åren haft ovanligt lätt mot just östgötarna, och dessutom har laget på slutet inte alls varit så dåligt som tabellplaceringen gett vid hand.

Djurgården låg länge under med 1-2 på Hovet mot Luleå men vände och vann till slut med 3-2 i sudden death.
Bonuspoängen ger garanterat ökad energi inför Brynäsmatchen. Djurgårdarna vann i Läkerolen med klar 4-1 i tredje omgången i september och kan på nytt mycket väl vinna.
För ingen ska tro att varken SSK eller Dif har gett upp i bottenregionen och avståndet upp till Timrå på tionde plats är inte heller mer än tre pinnar för Södertälje och fyra för stockholmarna.

: Brynäs bästa spelare var Markström i kassen, Jacob kunde inget göra åt de båda baklängesmålen, nyuttagne landslagsbacken Lars Jonsson och forwarden Ove Molin. Hans skridskoframfart runt modokassen och inspelning till Dackell vid 1-0-ledningsmålet var matchens stora individuella prestation.
En riktigt grann läckerbit!
Plus vill jag även ge till fjärdekedjans Janos Vas och Johan Alcén, som båda gjorde sina bästa säsongsinsatser.

Mer läsning

Annons