Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kan Tobé be Waberi svara?

En av de mest lästa och kommenterade artiklarna på www.gd.se/ledare/debatt den senaste månaden har rubriken ”M hyser en islamist i riksdagen”, och är skriven av Olle Ljungbeck.

Annons

Artikeln publicerades den 11/11 och handlar om den moderate riksdagsledamoten Abdirizak Waberi från Göteborg, som Olle Ljungbeck beskriver som islamist:

”Waberi anser att mannen skall svara för arbete utom hemmet och kvinnan inom. Han tar inte kvinnor i hand. Han har tydligt vid intervjuer visat att han inte tar avstånd från sharialag. Man och kvinna får inte dansa till musik. De äger inte heller som självständiga individer att ha sexuella förhållanden utan att vara gifta.”

Ljungbeck hänvisar till uttalanden som Waberi gjort i intervjuer i SVT och Sveriges Radio.

Vi på GD:s ledarredaktion har erbjudit Waberi att svara. Vi skickade ett mejl till honom för två veckor sedan, med kopia till Moderaternas gruppledare i riksdagen, Anna Kinberg Batra, samt till partiets vice gruppledare, Gävlebon Tomas Tobé.

Vi fick inget svar, så i måndags skickade vi en påminnelse. Inte heller på den har vi fått svar.

Därav denna notis. Förhoppningsvis läser Tomas Tobé sin lokaltidning bättre än sina mejl.