Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kändisar på möten - ett lyft för politiken?

GÄVLE
Socialdemokraterna satsar på öppna möten med riks- och lokalkändisar för att göra politiken intressantare i höst och vinter. Såväl Andreas Carlgren från Integrationsverket och JämO Claes Borgström som hockeyprofilerna Tommy Sjödin och Janne Larsson ska vara med och prata om sina specialiteter.

Annons
- Vi vill visa att medlemmarna både kan vara med och påverka politiken och komma för att lyssna på intressanta personer. Parallellt ska vi förstås diskutera frågor som dyker upp i nämnderna, men det får inte bara handla om kommunpolitiska frågor, konstaterar arbetarekommunens ordförande Ulrica Messing.
Under sommarledigheten har hon och ombudsmannen Magnus Jonsson plitat ihop en omfattande aktivitetslista för socialdemokraternas kommande månader i Gävle. Förutom de offentliga temakvällarna med gäster satsar man förstås en hel del på EMU de kommande veckorna, bland annat med en fotbollsmatch mellan ja- och nej-sidorna i Stenebergsparken. Det blir också flera offentliga möten med opinionsbildning med både ja- och nej-sidorna från partiet lokalt.
Men det de är mest stolta över är förstås besöken utifrån, där statsrådet Ulrica Messing har dragit i en del trådar.
Generaldirektören Andreas Carlgren, fd centerpartist, ska prata om integrationsfrågor på plats vid stadsdelen Öster. Göteborgs kommunalråd Göran Johansson, s, ska inspirera till hur man ska göra Gävle till en motor i regionen. Landstingsrådet Ingrid Liljegrääs, s, ska prata om sjukvårdens framtid. Claes Borgström ska förstås prata om jämställdhetsfrågor. Brynässpelarna ska prata om det populära hockeylagets betydelse för Gävle. Ingegerd Sahlström sitter med i regeringens råd för kvinnofrid och ska prata om de frågorna. I slutet av april blir det turisttema med Karl-Erik Strand från Sveriges rese- och turistråd och Furuvikschefen Tom Widorson.
- Jag tror inte att vi har haft ett så här gediget program på våra medlemsmöten förr, säger ombudsmannen Magnus Jonsson.

MATTIAS JONSSON