Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanelvåfflor med syltade äpplen och dadlar

Annons

3 ägg

1 dl vatten

2 tsk strösocker

1 krm salt

1 msk malen kanel

3 dl vetemjöl

125 g smält smör

1 dl mjölk

1 dl flytande grädde

Att äta till:

2 syrliga äpplen

8-10 färska dadlar

3 msk syltsocker

3 msk vanligt socker

1 dl vatten

1 tsk mild vitvinsvinäger

vispad grädde

1. Skala och kärna ur äpplena. Skär fruktköttet i mindre bitar. Ta bort kärnorna och hacka dadlarna grovt. Koka upp vatten, äpplen, dadlar, syltsocker och vanligt socker i kastrull. Låt allt sjuda en halv minut. Tillsätt vinäger och ställ blandningen att svalna.

2. Vispa samman ägg, vatten, strösocker, salt, kanel och mjöl till en jämn smet.

3. Smält smör eller margarin i kastrull på låg värme. Låt fettet svalna något innan det blandas ned i smeten. Vispa till sist i mjölken och ovispad grädde.

4. Hetta upp våffeljärnet. Pensla järnet med fett och slå lite smet i mitten på laggen. Grädda och lägg upp de färdiga våfflorna på galler, sida vid sida, för att de inte ska bli alltför mjuka. Servera våfflorna med den lätt syltade frukten, lite strösocker och en klick vispad grädde.