Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kanske dags att justera speltaktiken, SAIK?

Nu tillhör ju inte bandyn världens mest viktiga sporter men efter lördagens SM-final mellan SAIK och Edsbyn kan det finnas anledning till en kommentar.

Efter att själv ha spelat bandy i många år brukar jag kolla in de bättre matcherna som spelas i Göransson Arena (och tidigare utearenan Jernvallen). Jag är väl ingen utpräglad SAIK-are (då jag i mina yngre år spelade i Forsbacka) utan i första hand vill jag se bra bandy.

I många år har nu SAIK varit ett lag som kanske mer än alla andra lag ägnat mycken tid på att ha ett långt utdraget passningsspel på mittfältet innan man försöker ta sig igenom motståndarnas försvar.

Man åker fram, vänder och börjar om och så håller det på innan man till slut gör ett allvarligare försök.

Under det tidigare åren med denna taktik, kunde man höra många i publiken misströsta därför att inget hände. Nu har nog publiken dessvärre vant sig vid att det är såhär det kommer att se ut.

Därmed en reflektion till lördagens match. SAIK tappade i tempo med sitt överdrivna passningsspel, alla i Edsbyn hann lägga sig på rätt sida och SAIK lyckades nästan aldrig ta sig igenom Edsbyns försvar.

Edsbyn spelade ett betydligt rakare och därmed snabbare spel framåt vilket gav laget de öppningar som till slut utmynnade i en överlägsen seger.

Kontentan är nog att SAIK får tänka om litet – åtminstone bör man ha en andra plan (intränad) när den vanliga inte fungerar.

Rogero

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare