Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Känslofyllt derby med delad poäng

Höstsäsongens första derby hade det mesta; heta känslor, tuffa närkamper, varningar, straffsituationer och drömmål – men ingen vinnare. Valbo och Hille delade på poängen efter 2–2 på Åbyvallen.
– Det är två tappade poäng för oss, säger Hilles tränare Carlos Santis.

Annons

Höstsäsongens första match fick fin inramning av en vacker sommarkväll.

Hille var favoriter inför matchen och det var även bortalaget som tog ledningen tidigt i matchen. Efter ett bolltapp på mittplan sprang Emil Karlsson sig igenom Valboförsvaret och rundade målvakten. Sista touchen blev lite lång – men där fanns Sam Badru som kunde slå in 1–0 för Hille.

Valbo arbetade sig in i matchen och kvitterade rättvist i den 43:e minuten genom Alexander Sjöström.

– Jag bryter bollen på mitten och sen löper jag bara på och skjuter, säger målskytten.

Sista ordet i halvleken blev dock Hilles då backen Daniel Kvarnström klippte till bollen på halvvolley från 35 meter. Bollen seglade i en båge över Sebastian Henriksson i Valbomålet och in i det vänstra krysset.

I den andra halvleken gick tempot i matchen ner, kanske på grund av solens uttröttande strålar. Istället hettade det till rejält känslomässigt och varningar delades ut till höger och vänster. Hilles tränare Carlos Santis tyckte att hans lag hade domaren emot sig.

– Det känns som vi spelar mot tolv spelare. Domaren är väldigt inkonsekvent, jag förstår vad han menar men han måste lägga ribban jämnt. Det blir inte bra med en Gävledomare i derbyn.

Valbos tränare Andreas Vestin var av en annan åsikt.

– Jag tycker att domaren är fantastiskt bra. De heta känslorna kommer väl från deras sida, säger han.

Valbo kom ikapp målmässigt en kvart in i andra halvlek. Och man gjorde det efter ett av många omdiskuterade domslut. Efter en tröjdragning i straffområdet pekade domare Mattias Falk på straffpunkten. Marcus Larsson klev fram och förvaltade straffen säkert med en bredsida i det högra hörnet.

Mot slutet av matchen fick Hille ett rejält tryck på Valbo. Hade det inte varit för en rensning strax innan mållinjen av Johan Törnquist när klockan stod på 90+2 hade Hille också lämnat matchen med en seger. I samma situation blev Carlos Santis utvisad från tränarbänken när han skrek ut sin frustration.

– Jag måste ju få avreagera mig vid missat friläge i 92:a minuten. Deras tränare har ju stått och skrikit massa innan. Det är det här jag menar med att domaren inte är konsekvent, säger Carlos Santis.

Krysset innebär att Hille inte tog chansen att gå upp i tillfällig serieledning. Nu är man istället tvåa, en poäng bakom Söderhamn med en match mer spelad. För Valbo innebar det en viktig poäng och lite distans till kvalstrecket.

VALBO–HILLE 2–2 (1–2)

Målen: 1–0 (8) Sam Badru, 1–1 (43) Alexander Sjöström, 1–2 (45) Daniel Kvarnström, 2–2 (63) Marcus Larsson (straff).

Domare: Mattias Falk, Valbo.

Publik: 203.

Valbos tre stjärnor

Alexander Sjöström, mf

Roger Nilsson, mf

Sebastian Henriksson, mv

Hilles tre stjärnor

Daniel Lundberg, mf

Daniel Kvarnström, b

Tomas Gunnarsson, mf