Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Känslor i blått rött och gult

GÄVLEBland motiven finns kärlekshjärtan, färgstarka ränder och mammor och framför konstverken minglar barn och vuxna med cidermuggar.

På fredagseftermiddagen var det vernissage i Kulturkiosken för de 21 barn och ungdomar som gått i Studiefrämjandets och Konstcentrums bildskola.
- När vi målade känslor var roligast, säger Ida Back.
Hon visar sin blå ledsnad, sitt röda kärlekshjärta och sin röd- och gulilskna eld. På en annan vägg hänger en stor vattenfärgsmålning med delfiner och bilder på hennes mamma. Den är resultatet av uppgiften att göra något om en person som betyder mycket för en.
- Alla i vår grupp gjorde mamma, berättar Ida Back.
Hon har varit med på bildskolan i sex år, målar också hemma och drömmer om att bli designer eller arkitekt. Hon gillar bildskolan eftersom hon får sällskap när hon målar och uppgifterna innebär en utmaning. De har tittat på Konstcentrums utställningar och uppgifterna utgår sedan från dem.
- Den med ordlekar tyckte jag mest om, den var rolig, säger Ida Back.
Utställningen är öppen under helgen och hon berättar att släktingar och kompisar ska komma och titta.

ANNA BAGGE