Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kantarellsås


1/2 liter färska kantareller
1/2 gul lök
1 1/2 msk vetemjöl
3 msk smör, hälften till redningen och resten till stekning av svampen
2 dl vatten
2 dl grädde
1 msk svamp- eller grönsaksfond
salt och peppar
1. Rensa svampen och hacka den grovt.
2. Fräs samman smör och vetemjöl i kastrull. Späd med vatten och grädde. Tillsätt fond, antingen det är svamp- eller grönsaksfond. Koka upp och sjud såsgrunden sakta minst fem minuter.
3. Skala och finhacka en halv gul lök. Fräs lök och svamp i medelvarm stekpanna med en dryg matsked smör. Svampen ska bara svettas lätt, inte stekas i traditionell bemärkelse.
4. Sila såsgrunden om det behövs. Blanda därefter sås och svamp och låt allt dra några minuter för att vinna extra smak. Smaka av med salt och peppar mot slutet.