Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kåren har inga lediga lägenheter kvar

Noll procent vakanser.

Den situationen var det länge sedan Gefle Studentkårs bostadsförmedling befann sig i.

– Nu är det upp till bevis för Gavlegårdarna att visa att bostadsgarantin verkligen fungerar, säger kårens ordförande Rickard Petrés.

För första gången på länge har Gefle Studentkår inga lägenheter att hyra ut. Den kraftiga tillströmningen av studenter har dränerat utbudet och skapat en kö på 158 studenter.

– Rubb och stubb är uthyrt, nu får bostadsgarantin sättas in. Det innebär att kommunen får ta fram lägenheter till studenterna. Vi räknar kallt med att de fixar det, säger Rickard Petrés.

Anders Bäckström är distriktschef på det kommunala bostadsbolaget Gavlegårdarna. Enligt honom kommer samtliga studenter att få tak över huvudet.

– De som står i kö får flytta in i Sätra där vi har lediga treor som två studenter kan dela på. Det enda vi behöver göra är att möblera de gemensamma utrymmena i lägenheterna, säger han.

Hyran för ett rum i en trea kommer att bli mellan 2 500 och 3 000 kronor – ungefär som för en etta.

Även om bostadskön skulle fortsätta att växa kommer Gavlegårdarna att kunna leva upp till bostadsgarantin.

- Sammanlagt har vi mellan 250 och 300 vakanta lägenheter. För oss är det här ett positivt problem, säger Anders Bäckström.