Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karin vill hjälpa Lejla

GÄVLEKarin Qvarnström, 15 år, i Gävle har gjort det förut. Nu skickar hon brev till statsminister Göran Persson igen. Karin vill få ett svar på hur handikappade Lejla från Bosnien kan bli sämre behandlad än ett djur, i ett land som skrivit under barnkonventionen.

Annons
Karin tycker att alla gävlebor som engagerat sig i Lejlas öde, samlat in pengar och skrivit insändare, har rätt att få en förklaring av Sveriges högste chef.
Helst tycker hon att statsministern borde träffa Lejla och se henne i ögonen själv och förklara varför hon inte kan få hjälp här i Sverige. Karin skriver att statsministern borde tänka på hur det skulle vara om det gällde hans eget barn.
- Jag tror att många gävlebor mår dåligt av hur Lejla behandlas av myndigheterna, säger Karin. Det var många som visade sitt medlidande och skänkte pengar till hennes operation. Jag bad mamma och pappa att också vi skulle skänka. Nu känns det så hemskt att hon måste gömma sig hela tiden.

Skrivit förr
Karin har skrivit brev till statsministern förut. Då fick hon svar ganska snabbt. Han skrev att han tyckte att det var bra att Karin engagerade sig i politiska frågor om skolan, monarkin och utlandsbistånd.
- Han borde vara van med mina brev nu, säger Karin. Men jag hoppas på mer engagemang i detta svar.
Karin är säker på att hon för många gävlebors talan. För att öka chansen att få napp, har hon även skickat kopior till fler myndighetspersoner. Utlänningsnämnden och integrationsministern, Ulrica Messing och Gudrun Schyman har fått var sitt brev.
- Gudrun och Ulrica, som är kvinnor, borde kunna förstå problemet och påverka beslutsfattarna, tycker Karin Qvarnström.

HELEN GRANDITSKY