Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kärnkraftsprotest i skyddsdräkt

Tove Stibe från Skutskär och Miljöpartiet, protesterade i Almedalen på tisdagen mot Centerpartiets energipolitik. Iförd skyddsdräkt och gasmakt delade hon tillsammans med två partikamrater ut informationsblad om baksidorna med kärnkraft. Allt under centerledaren Maud Olofssons tal.

- En del diskuterade om de verkligen vågade ta ett flygblad, om vi inte var farliga. Dräkterna såg ju lite speciella ut, säger Tove Stibe.
Hur kommer det sig att ni protesterade på det här sättet?
- Vi vill få upp kärnkraftsfrågan till diskussion igen. Den har fallit lite i skymundan. Dessutom ville vi på ett kul och intresseväckande sätt vi visa vårt missnöje mot Centerpartiet som svängt i kärnkraftsfrågan, säger hon
Under manifestationen stod de tre miljöpartisterna helt tysta.
- Det kom fram en del folk som kommenterade något, men vi svarade inte. Vi körde en tyst manifestation fullt ut, säger hon.
Nu när du får prata, vad anser du är rätt väg i energifrågan?
- Vindkraft, solkraft och vågkraft. Det är dyrare energikällor, och det tar tid att få allt på plats, men det är värt det, säger hon.