Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karrékotletter med honungsrostade rotsaker

Annons

För 4 personer
4 karrékotletter
smör och olivolja till stekning
800 g rotsaker, kålrot, lök, rotselleri, morötter, palsternackor
200 g grönsaker, paprika, purjolök, zucchini och fänkål
3 kvistar färsk rosmarin
2 msk olivolja
2 msk honung
svartpeppar och flingsalt
Gör så här:
1. Skala och skär rotsakerna i bitar. Förbered även övriga grönsaker genom att skära dem i bitar.
2. Blanda rotsakerna med hackad rosmarin, en matsked olivolja, salt och peppar. Tippa ut blandningen på långpanna och rosta i 175 graders ugn i cirka 30 minuter.
3. Smält honung och blanda med resterande olivolja. Blanda rotsakerna med övriga grönsaksbitar och ringla honungsoljan över. Höj värmen till 225 grader och rosta allt i tio minuter.
Serveras med karrékotletter stekta i lika delar smör och olivolja. Krydda gärna köttet med rosmarin förutom salt och svartpeppar.