Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karrékotletter med honungsrostade rotsaker

Annons

För 4 personer
4 karrékotletter
smör och olivolja till stekning
800 g rotsaker, kålrot, lök, rotselleri, morötter, palsternackor
200 g grönsaker, paprika, purjolök, zucchini och fänkål
3 kvistar färsk rosmarin
2 msk olivolja
2 msk honung
svartpeppar och flingsalt
Gör så här:
1. Skala och skär rotsakerna i bitar. Förbered även övriga grönsaker genom att skära dem i bitar.
2. Blanda rotsakerna med hackad rosmarin, en matsked olivolja, salt och peppar. Tippa ut blandningen på långpanna och rosta i 175 graders ugn i cirka 30 minuter.
3. Smält honung och blanda med resterande olivolja. Blanda rotsakerna med övriga grönsaksbitar och ringla honungsoljan över. Höj värmen till 225 grader och rosta allt i tio minuter.
Serveras med karrékotletter stekta i lika delar smör och olivolja. Krydda gärna köttet med rosmarin förutom salt och svartpeppar.