Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karrékotletter med vitlökssmör

För 4 personer
4 stora skivor fläskkarré
flingsalt (efter grillningen)
Till marinaden:
4 msk rapsolja, 2 msk soja
1 msk paprikapulver, 1 tsk curry
svartpeppar
Till vitlökssmöret:
100 g rumsvarmt smör
2 vitlöksklyftor
1 msk pressad citron, 1 tsk flingsalt
Att äta till:
klyftor av stor potatis, timjan
salt och peppar
Gör så här:
1. Blanda vitlökssmöret. Se till att smöret är rumsvarmt och blanda i vitlök, färskpressad citron samt saltflingor. Ställ smöret svalt i väntan på servering.
2. Blanda marinaden och pensla köttet ganska flödigt. Tvätta och skär potatisarna i klyftor som läggs på ett ugnsfast fat. Slå på resterande marinad och rör om. Avsluta med timjan, salt och peppar. Potatisen steks i 20 minuter i 175 graders ugn.
3. Grilla köttet över fin glöd 2-3 minuter per sida. Köttet blir saftigast om man bara vänder det en gång under grillningen och saltar efteråt.