Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karrékotletter med vitlökssmör

Annons

För 4 personer
4 stora skivor fläskkarré
flingsalt (efter grillningen)
Till marinaden:
4 msk rapsolja, 2 msk soja
1 msk paprikapulver, 1 tsk curry
svartpeppar
Till vitlökssmöret:
100 g rumsvarmt smör
2 vitlöksklyftor
1 msk pressad citron, 1 tsk flingsalt
Att äta till:
klyftor av stor potatis, timjan
salt och peppar
Gör så här:
1. Blanda vitlökssmöret. Se till att smöret är rumsvarmt och blanda i vitlök, färskpressad citron samt saltflingor. Ställ smöret svalt i väntan på servering.
2. Blanda marinaden och pensla köttet ganska flödigt. Tvätta och skär potatisarna i klyftor som läggs på ett ugnsfast fat. Slå på resterande marinad och rör om. Avsluta med timjan, salt och peppar. Potatisen steks i 20 minuter i 175 graders ugn.
3. Grilla köttet över fin glöd 2-3 minuter per sida. Köttet blir saftigast om man bara vänder det en gång under grillningen och saltar efteråt.