Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Karrik’s tidigt ute på Marinfestivalen

Ni som är tidigt ute på Marinfestivalen idag kan se gruppen Karrik’s på Nöjespoolen–scenen näst intill Restaurangtorget. Spelningen börjar redan klockan 13.10.

– Det ska bli kul att få spela i Gävle igen, säger sångerskan Karin, ursprungligen från Svärdsjö men numera boende i Gävle tillsammans med den andre frontpersonen i bandet, Rikard Falk.

Karrik’s spelar såväl traditionella låtar som eget material med influenser från folkmusik, pop, rock och country.

I fem år har de spelat tillsammans i olika konstellationer, inte bara i Sverige utan även utomlands, men nu verkar det som att det blivit ett genombrott med Karrik’s.

– Ja, det flyter på riktigt ordentligt, säger Karin. I sommar har vi spelat flitigt, bland annat på Engelen i Stockholm och i Helsingborg. Dessutom har vi ofta blivit bokade i samband med bröllop och dop.

Framöver är planerna utstakade. I slutet av oktober åker gruppen till ön Kumlinge på Åland för att spela in en skiva med enbart egna låtar. En skivstudio har hyrts för en veckas arbete och just nu är Karin och Rikard i färd med att sätta samman ett kompband.

Karrik’s samarbetar nämligen med olika musiker från gång till annan.

Samtidigt som detta satsar Karrik’s–duon på ”Musikskoj” för de allra minsta, åldergrupperna upp till tre år.

– Rikard och jag har småbarn själva så vi känner oss inspirerade att göra detta, berättar Karin. Titta bara på Mora Träsk hur populärt det kan bli. På måndag förmiddag den 31 augusti inleder vi barnspelningarna på Folkets hus i Gävle.

”Det ska bli kul att få spela i Gävle igen”