Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kasslerpytt på Medelhavsvis

Annons

För 4 personer
8-10 potatisar
400 g kassler
1 gul lök
1 rödlök
1/2 purjolök
1 röd paprika
1 aubergine
1 zucchini
1 vitlöksklyfta, om man vill
2-3 kvistar färsk rosmarin
olivolja
havssalt och svartpeppar
Skala och skär potatisen i tärningar med en dryg centimeters sida. Skala och hacka gul lök och rödlök. Skär purjolök, paprika, aubergine och zucchini i centimeterstora bitar. Skär till sist köttet i lika stora bitar.
Stek först enbart potatis i medelvarm panna. Lock på pannan snabbar på, men håll koll så det inte bränns vid.
När potatisen är nästan klar tillsätts kött, lökar, grönsaker samt hackad rosmarin. Stek några minuter under omrörning, smaka av med havssalt och svartpeppar. Om man har gott om rosmarin kan varje portions dekoreras med en kvist.