Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kd prisade Hans Persson

KUNGSGÅRDEN
På lördagen fick Hans Persson ta emot Vitsippepriset i samband med att kristdemokraterna hade sitt årsmöte i Birgittagården i Hammarby.

Annons
Det var Hans Persson, som ryckte in och hjälpte två handikappade, när de misshandlades av tre ungdomar på Jerntorget i Sandviken förra sommaren.
- Det är kul att få uppskattning och det visar att man gjort något bra, menade Hans Persson när han fick ta emot diplom, present och blommor av kristdemokraternas ordförande Aino Blom.
På diplomet står att Hans Persson får diplomet för att han utan att tänka på sin egen säkerhet ingrep och försvarade två ungdomar som överfölls och misshandlades av tre ungdomar på Jerntorget i Sandviken.
- Att en privatperson får Vitsippepriset är ovanligt, sa Aino Blom. Oftast är det föreningar eller institutioner som priset delas ut till. Men den här händelsen har blivit så pass uppmärksammad runt om i Sverige att vi också ville visa vår tacksamhet.
Mariana Bodell och Ola Jonsson, de två som misshandlades, var också med när priset delades ut.
JÖRGEN LARSSON