Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kenneth hjälpte och vägledde människor som mist nära och kära – optimist ända till slutet trots svår sjukdom

Minnesord för Kenneth Ljunggren 1951-2021. En mycket kär vän har lämnat oss och tomrummet är stort. Vi försöker så gott vi kan att fylla tomrummet med minnen.

Ja, orden är alltför små för att ens vagt beskriva den livsgärning som var Kenneths, den familj han och Tiina formade och det samhälle han var en mycket viktig och nödvändig person i byggandet av, den tacksamhet vi känner och vill uttrycka.

Kenneth Ljunggren var en betydelsefull person för många. I sin yrkesutövning var hans förmåga att hjälpa och vägleda människor som mist nära och kära omistlig. En lagspelare i såväl Skutskärs IF:s bandylag under många år, lunchsamtal, under resor och i alla andra sammanhang. I privatlivet spred han glädje och visade stor omsorg och stort intresse för alla och envar.

Vi vet alla hur lång en minut kan vara och hur kort ett liv kan kännas när vi ser tillbaka.

Skulle vi beskriva Kenneths sätt att vara med oss, familj, vänner, bekanta och obekanta, blir det med ord som vänfast, hjälpsam, glad, underhållande, nyfiken, kvalitetsmedveten i alla lägen, i samtal aldrig sårande eller elak utan gediget intresserad av opponentens syn på sakernas tillstånd. Kenneth var optimist, ända till slutet trots sin svåra sjukdom. En kär vän att gå i bredd med också på de allra smalaste stigar, den mest livsbejakande. Nu får tystnaden tala och i den tystnaden lägger vi våra personliga minnen i en saknadens och samtidigt tacksamhetens väv vi tillsammans gjort, gör och kommer att fortsätta att göra.

Bob Andersson

Mats Andersson

Bengt Söderhäll