Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kevin Borg hoppar med i ”High School Musical”

Efter ”Idol”-seger och skivsläpp är det nu dags för Kevin Borg att göra musikaldebut. Den 26 september blir det premiär för ”Idol”-vinnaren i ”High school musical” på Göta Lejon. Då axlar han huvudrollen som sportkillen Troy Bolton.

– Det är riktigt stort. Jag har drömt om att få spela i en musikal, och precis alla vet vad ”High School Musical” är för något. Alla har antingen sett den eller vill se den. Troy är en drömroll för mig och jag hoppas att den leder till fler roller i framtiden, säger Kevin Borg till TT Spektra.

Kevin Borg ersätter David Lindgren, som i stället ska spela i den svenska versionen av musikalen ”Hairspray”.

– Jag kommer så klart att göra rollen lite annorlunda jämfört med David, det ska märkas att det är Kevin som spelar. Men det viktigaste är ändå vara så mycket Troy som möjligt, och det är en riktig utmaning, säger Kevin Borg.

”High School Musical” är de senaste årens största ungdomsmusikal. Musikalen om ungdomarna på East High lanserades i Disney Channel i tv 2006 med Zac Efron och Vanessa Hudgens i huvudrollerna och båda har blivit storstjärnor. Även andra filmen gick i tv, medan den tredje filmen visades på bio.

I Sverige har musikalen spelats i både Malmö och Stockholm sedan i höstas.

Kevin Borgs album ”The Beginning” gavs ut i våras.