Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kidnappningsmordet kan prövas i Högsta domstolen

Artikel 22 av 24
Kidnappningsmordet
Visa alla artiklar

Mordet på 23-årige Ramin Scherzaj kan bli ett fall för Högsta domstolen. Advokat Thomas Olsson som försvarar en av de livstidsdömda har bestämt sig för att söka prövningstillstånd, rapporterar SVT Västernorrland.

Huvudskälet till att Thomas Olsson nu skriver en ansökan till Högsta domstolen är att hans klient dömts mot sitt nekande till lagens strängaste straff för lagens grövsta brott.

Det var den 4 april 2016 som 23-årige Ramin Sherzaj kidnappades i centrala Gävle. Några veckor senare påträffades han mördad i en bäck utanför Sundsvall. Åtta personer var åtalade, sex av dessa dömdes av Gävle tingsrätt för mord.

I december förra året ändrade sedan Hovrätten ett par av fängelsedomarna. Bland annat så ändras domen för kvinnan som ska ha haft en relation med den mördade mannen, till 18 års fängelse i stället för livstid.

Läs även:

Flickvännen kontaktade mördarna medan Ramin valde godis på Hemmakväll i Gävle

Polisen söker nya bevis i kidnappningsmordet – ber jägare om hjälp

Sex personer döms för kidnappningsmordet – fem dömda till livstids fängelse