Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kidnappningsmordet: Nu berättar vittne om misshandeln – som polisen avskrev

 
Kidnappningsmordet
Visa alla artiklar

I våras hittade polisen en 23-årings kropp dumpad i ett dike i Maj i Njurunda. Offret hade anmält att han känt sig hotad och misshandlats – men polisen la ned ärendena trots att det funnits vittne. "Han var rädd och fruktade för sitt liv", säger ett vittne i en intervju som SVT publicerar i dag.

Läs också: Mördade 23-åringen kände sig hotad – polisen la ner utredningen

Det var i slutet av april som 23-åringen hittades mördad. Under veckorna efteråt blev det känt att det under en tid funnits en hotbild mot honom.

Polisen bekräftade att det fanns såväl öppna som avslutade ärenden om allt från misshandel till skadegörelse. Men också att det fanns motanmälningar från de andra inblandade.

För SVT berättar ett vittne nu om en misshandel i december – vars utredning ska ha lagts ned.

– Han var rädd och fruktade för sitt liv för att han varit ihop med hans flickvän, säger vittnet till SVT.

Läs också: Kidnappningsmordet: Detta har hänt – och här är de misstänkta

23-åringen ska också ha tagit emot hot via sms och gjorde två anmälningar till polisen – i december och mars, om vad han utsatts för. Men efter misshandeln la förundersökningsledaren ned förundersökningen "i brist på bevis", trots att alltså vittnen fanns.

SVT berättar och visar övervakningsbilder från en bensinmack, där 23-åringen ska ha varit på väg att lämna tillbaka en hyrbil. En hyrbil han ska ha behövt för att han inte vågat köra sin egen. Då kom en annan bil med tre personer i och de försvinner sedan ur bild.

Senare ska han, blodig, ha sökt skydd inne i butiken. Vittnet har berättat att han ska ha fått slag mot huvudet, fallit på marken och sedan mottagit flera sparkar.

– Han blödde väldigt mycket från jacket vid ögat och från pannan. Man märkte att han var rädd för de här killarna, säger vittnet till SVT.

– Han ville mest bara komma därifrån. Det var därför jag och kollegan reagerade starkt över det som hände.

När 23-åringen hittats död, fyra månader senare, plockas utredningarna fram och först då greps den person som pekats ut.