Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kingsley räddar flummig ungdomsfilm

Sex och droger och rock’n’roll (nåja, övervägande hiphop) – det är vad ”The Wackness” handlar om i stora drag. Filmen lotsar betraktarna genom flummiga hippiemiljöer i New York med unge Luke Shapiro och hans mentor, psykdoktorn Squires som ciceroner. Att de träffas beror på Lukes depression och känslor av ensamhet.

Den från high school nyutexaminerade ynglingen gömmer knark i en glasskärra och langar för att rädda sin familjs ekonomi.

Dr Squires nyttjar droger även han och har stora bekymmer i sitt äktenskap och dras med ut på Lukes eskapader i tron att han kan återvinna sin ungdom. Bekymret är att Luke är vansinnigt förälskad i doktorns sexiga styvdotter Stephanie (Olivia Thirlby).

Det är Ben Kingsley som räddar filmen. Fantastiskt och imponerade hur denne skådespelare kan ikläda sig olika roller och skepnader. Rena rama kameleonten. Annars har filmen ett tunt manus och alldeles för långa transportsträckor för att kännas angelägen.