Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klagomål från grannarna efter Kungen-festivalen

SANDVIKENDen gångna helgens rockfestival på Kungen har gjort grannarna rejält upprörda. Mängder med telefonsamtal har strömmat in till kommunen med klagomål på hur arrangemanget skötts.

Annons
Närområdet har använts som pissoar och öldrickandet på Fredriksgatan har resulterat i mängder med glaskross och kvarlämnat skräp.

De äldre rädda
Många av de äldre som bor i området är rädda och i ett anonymt brev kräver en av de närboende att det byggs ett plank runt området och insläppet sker på baksidan i fortsättningen.
Festivalen "ta livet i din egna händer 3" är tredje året som minifestivalen genomförs.
Mycket folk hade också lockats till helgens festival och Andreas Wåhlström som är en av arrangörerna är förvånad över klagomålen. Det är första gången som han får höra om klagomålen, men samtidigt var det ovanligt många som fanns utanför och aldrig betalade in sig till festivalen.

Tråkigt
- Det är jättetråkigt när det händer sådant här, men svårt för oss att göra något åt då folk väljer att vistas utanför där vi inte har någon kontroll, säger han.
Festivalen liksom andra arrangemang som ordnas är drogfria och för de som betalar in sig finns tillgång till toaletter.

ULF GRANSTRÖM