Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klappdags med Brynäs

GÄVLE David Pettersson, 15 år, har parkerat rullstolen i gången in till samlingsrummet i god tid. Han väntar på Brynässpelarna och deras traditionella julklappsutdelning.

- Jag har leukemi och när jag fick benmärgstransplantation fick jag problem med lungorna, berättade David.
Han har sin assistent Michael Norlund med sig som övervakar Davids andningsapparat och hjälper honom med stolen.
Både David och Michael håller på Brynäs men ingen speciell spelare.
- Jag har träffat dem förut. Min gamla dagisfröken är kompis med Gunnar Persson så jag har varit och sett en del träningar.

David och Gunnar är tydligen också kompisar för när Brynässpelarna kommer till barnkliniken går Gunnar direkt fram till David och pratar en stund.
Han har noterat att David inte varit med på träningarna på ett tag och berättar om hur det går för laget.
Det blir snabbt överfullt och mycket varmt i samlingsrummet. Alla inlagda barn med föräldrar är där. Även kroniskt sjuka barn och barn som av andra anledningar ofta besöker barnkliniken har slutit upp för att få en pratstund med Brynässpelarna.
Linus Mattisson, sju år, parkerar sig i Daniel Casselståhls knä. De pratar om skolan och lite om hockey.
- Vilken är den bästa spelaren, frågar Daniel.
- Ove, svarar Linus snabbt varpå Ove Molin avfyrar ett skadeglatt flin tvärs över bordet mot Daniel.

Filip Karlsson, åtta år, har krupp då och då och är något av "stamgäst" på barnkliniken. Nu har han passat på att sätta sig mellan Danne Johansson och Mikael Lind.
Filip berättar att han också spelar i Brynäs så egentligen har han mycket att prata med Brynässpelarna om men han törs inte riktigt. Kanske efter fikat. Lite senare har Filip glömt sin blygsel och får en pingislektion av Ove Molin.

Så är det dags för julklappsutdelning. "Åldermannen" Tommy Sjödin är orakad och får vara jultomte. Alla barnen får var sitt paket och de allra flesta har hunnit med att få autografer.
Den jultradition som Tom Bissett tog initiativ till år 2000 är över för den här gången. Men kanske nästa år igen, kommer Sjödin och kompani igen.
Moniga Swälas
026-15 96 28
moniqa.swalas@gd.se