Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart att Frempong lämnar

Det har spekulerats en tid. I går blev det klart. James Frempong lämnar Gefle IF för allsvenska konkurrenten IFK Norrköping.

Frågan är bara när han lämnar GIF?

– Vi har i alla fall inte fått något konkret bud från Norrköping, säger sportchefen och tränaren Pelle Olsson.

James Frempong presenterades som ny spelare i IFK Norrköping på en presskonferens i Norrköping i går.

Pelle Olsson avslöjar att GIF erbjöd Frempong ett riktigt bra erbjudande om kontraktsförlängning.

– Och rent sportsligt tror jag att han skulle ha det bättre om han stannade hos oss i Gefle.

Men det fanns en hel del annat, rent privata saker, som gör att Frempong väljer Norrköping. Den största anledningen är att det blir betydligt närmare till Örebro där James har sin flickvän och familj.

– Att det blir närmare hem till Örebro är en väldigt stor del till att jag byter klubb, avslöjar han.

Den allsvenska nykomlingen Norrköping vill också lösa honom från Gefle redan nu – men det nya kontraktet gäller från den 1 januari 2012.

Själv vet inte Frempong vilket ben han ska stå på.

– Blir det så att jag stannar säsongen ut i Gefle kommer jag att göra mitt bästa för att dom ska få en så bra placering som möjligt i serien. Kommer klubbarna överens och jag blir Norrköpings spelare redan nu ska jag göra så bra jag kan för dom.

Känns inte det konstigt?

– Nja, det känns som man hamnat lite mittemellan. Jag respekterar bägge klubbarna och det här ligger inte i mina händer, så jag får hålla huvudet kallt.

IFK Norrköping vill köpa loss Frempong så fort som möjligt och på gårdagens presskonferens pratade klubbens sportchef Tony Martinsson om att förhandlingarna med GIF går bra och att målsättningen är att James Frempong ska vara spelklar redan till matchen mot AIK på måndag.

Något som Gefle IF:s tränare och sportchef Pelle Olsson ställer sig frågande till.

– Det har inte kommit något bud från IFK Norrköping som nått oss i alla fall.

Och om det gör det?

– Då får vi värdera det, säger Olsson, som låter James Frempong spela vidare i Gefle säsongen ut om klubbarna inte kommer överens.

– Jag ser inga problem med att han kan spela kvar hos oss om det blir så.

Är du besviken på att Frempong lämnar er?

– Nej, besviken är fel ord. Spelare får andra möjligheter och väljer det ibland. Men vi ville verkligen ha kvar honom hos oss.