Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

KLART: Fem kvar på våren – sen livesänds ALLA matcher med GIF och SIF i höst

Nu är det klart – Sporten på Gefle Dagblad och Arbetarbladet livesänder alla matcher i ettan med Gefle IF och Sandvikens IF i höst.
– Det är fantastiskt många som har sett livesändningarna nu på våren, så det råder ingen som helst tvekan att vi ska fortsätta i höst, säger sportchefen Tomas Froms.

Annons

SE ÄVEN: Live från trean på onsdag – SAIK-Torsåker

Vi tar det från början: Under våren har Sporten livesänt en hel massa matcher med Gefle IF och Sandviken i division 1 norra – i det som vi lokalt kallar för #derbysäsongen2019.

För första gången på 33 år möttes de båda klubbarna i seriespel i lördags. Sandviken vann inför storpublik (5 022) på Gavlevallen med 1–0.

Matchen sändes givetvis live på gd.se och arbetarbladet.se.

– Vi hade en fantastisk tittarsiffra, tre gånger så hög som i en vanlig seriematch med de här lagen. Och då ska man komma ihåg att de vanliga matcherna i serien har tillfredsställande många tittare, säger Tomas Froms, nyhetschef Sport.

Innan våren är slut återstår fem livesända matcher som du som pluskund eller prenumerant kan ta del av:

► 23 juni: Akropolis–Gefle IF

► 23 juni: Sandvikens IF–Karlstad BK

► 29 juni: Gefle IF-BK Forward

► 6 juli: Akropolis–Sandvikens IF

► 6 juli: Gefle IF–Karlstad BK

Men redan nu kan Sporten bekräfta – när serien startar om efter sommaruppehållet kommer ALLA matcher säsongen ut att livesändas.

– Med tanke på hur många som har valt att se matcherna nu på våren så finns det ingen anledning till att inte fortsätta köra. I höst tar vi ett steg framåt i och med att alla matcher livesänds, säger Tomas Froms.

Status just nu på lagen?

Gefle IF, som torskade i derbyt, har skaffat sig lite luft i tabellen ner till bottenlagen och nedflyttningshotet. GIF är tia med 15 inspelade poäng.

Femman Sandvikens IF har en del att jobba på för att närma sig toppen – med 22 poäng har man åtta upp till kvalplats.

Mellan de två tunga gästrikerivalerna skiljer det faktiskt bara sju poäng...

– Vem som helst kan ju se att en spännande höst väntar. Och den hösten kan man se live hos oss, säger Tomas Froms.

Första matcherna efter uppehållet:

► 4 augusti: Carlstad United–Gefle IF och Sandvikens IF–BK Forward

Derbyt i Sandviken 17 augusti? Där kommer Sporten givetvis att ladda på med allt kring matchen – mer om det närmare inpå.

HÄR kan du se lördagens derby i REPRIS