Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för bygget av Gävles högsta bostadshus

Det är nu klart för byggstart för det nya trygghetsboendet Takterrassen på Muréngatan där det som tidigare var Möbelhuset ska rivas.

Efter ett års förberedelser kan boendet börja ta form. Redan nu är 80 procent av lägenheterna förhandsbokade. Och till de mest eftertraktade är det kö. På måndag nästa vecka är det kontraktsskrivning.

Det är Uppsalaföretaget Realoption som står bakom byggprojektet. Lokala förespråkare har varit SPF Seniorerna. Svensk Fastighetsförmedling har varit mäklare.

– Det har varit en fantastiskt rolig och spännande resa som vi fått vara med om. Intresset har varit så stort att det överraskat oss, säger Kenneth Levin och Lars Tobé från SPF Seniorerna i ett pressmeddelande.

Boendet ska rymma 70 lägenheter, två till fyra rum och kök stora med reception och service, som bokning av läkarbesök, fotvård, hårvård, datasupport och mycket annat.

En del av huset är sju våningar högt och en del, ett torn, är 15 våningar högt. Lägenheterna upp till sjunde våningen har uteplatser på gångarna medan lägenheterna på de högre våningarna får balkonger. I källarvåningen kommer det att finnas 22 garageplatser. Vid receptionen finns planer på en bemannad friskvårdslokal.

Priset på lägenheterna varierar från 1 303 200 för en tvåa till 2 757 000 för en fyrarummare.

Det finns i dag en visningslägenhet intill byggplatsen, i det som var Elektroverkens lokaler. Som namnet antyder kommer det också att finnas en takterrass med möjlighet att spela boule, sola och använda gym med tillhörande bastu.

Inflyttning är prelimärt beräknat till februari 2017.