Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart för konferens och hotell i Furuvik

Furuviksparken får bygga en hotell- och konferensanläggning vid Furuviks brygga. Det står klart sedan regeringen avslagit Naturvårdsverkets överklagande om strandskyddet.

Annons

Det var 2007 som Furuviksparken presenterade planerna på att bygga den nya anläggningen. Konferenslokalerna ska byggas ihop med den befintliga havsrestaurangen. Bredvid konferensanläggningen planeras ett hus med bastu och relax. En bit bort längs strandkanten byggs tre trälängor som totalt ska innehålla 60 hotellrum.

I anslutning till hotell och konferensanläggningen har man planerat att anlägga en ny strandpromenad. Där är det tänkt att det ska finnas små butiker i bottenvåningen på de sjöbodsliknande husen som ska utgöra hotellet. Längs strandpromenaden skapas en gästhamn med tre bryggor.

Satsningen har tidigare beräknats kosta över 30 miljoner kronor för Furuviksparken. Anläggningen var tänkt att stå klar i år men har försenats på grund av att Naturvårdsverket överklagat länsstyrelsens upphävande av strandskyddet. Men detta överklagande har regeringen nu alltså avslagit.

GD lyckades i går inte nå Furuviksparkens VD Tom Widorson för en kommentar.