Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart om dagkirurgi i höst

GÄVLEVid årsskiftet ska delar av den beslutade omstruktureringen av sjukvården i Gävleborg genomföras. Då ska det bland annat vara klart vilken vård som ska bedrivas vid Sandvikens sjukhus.

Annons
Enligt den genomförandeplan som tagits fram ska landstingsstyrelsen i november fatta beslut som rör både dagkirurgin och den planerade närvården vid Sandvikens sjukhus.
Frågan ska, tillsammans med övriga delar i strukturbeslutet, fram till dess utredas inom ramen för ett projektarbete.
Strukturbeslutet, som fattades av landstingsfullmäktige i april, innebär att Bollnäs sjukhus tappar akutkirurgin men i stället blir centrum för den icke-akuta kirurgin i länet. Exakt vilka delar av den planerade kirurgin som ska flyttas dit avgörs i november. Då bestäms också vad som ska ingå i Sandvikens närsjukhus.
När det gäller närsjukvården i Gävle dröjer beslut och genomförande till nästa år. Ännu längre fram i tiden ligger beslut om en uppdelning av specialistvård mellan sjukhusen i Gävle och Hudiksvall. Det blir en fråga för landstingsfullmäktige i december 2003.