Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klart om dagkirurgi i höst

GÄVLEVid årsskiftet ska delar av den beslutade omstruktureringen av sjukvården i Gävleborg genomföras. Då ska det bland annat vara klart vilken vård som ska bedrivas vid Sandvikens sjukhus.

Enligt den genomförandeplan som tagits fram ska landstingsstyrelsen i november fatta beslut som rör både dagkirurgin och den planerade närvården vid Sandvikens sjukhus.
Frågan ska, tillsammans med övriga delar i strukturbeslutet, fram till dess utredas inom ramen för ett projektarbete.
Strukturbeslutet, som fattades av landstingsfullmäktige i april, innebär att Bollnäs sjukhus tappar akutkirurgin men i stället blir centrum för den icke-akuta kirurgin i länet. Exakt vilka delar av den planerade kirurgin som ska flyttas dit avgörs i november. Då bestäms också vad som ska ingå i Sandvikens närsjukhus.
När det gäller närsjukvården i Gävle dröjer beslut och genomförande till nästa år. Ännu längre fram i tiden ligger beslut om en uppdelning av specialistvård mellan sjukhusen i Gävle och Hudiksvall. Det blir en fråga för landstingsfullmäktige i december 2003.