Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klartecken för Furuvik

Bygg och miljönämnden har nu godkänt detaljplanen för Furuviks nya hotell och konferensanläggning. Det innebär att den första etappen av bygget kan komma att vara klar till nästa sommar.

Planerna på hotell och konferensanläggningen försenades på grund av att Naturvårdsverket överklagande upphävandet av strandskyddet. Men nyligen avslog regeringen överklagandet och bygg och miljönämnden i Gävle kunde därför godkänna detaljplanen i onsdags.

Planerna innebär att en ny konferensanläggning ska byggas ihop med den befintliga havsrestaurangen. Bredvid konferensanläggningen planeras ett hus med bastu och relax. En bit bort längs strandkanten byggs tre trälängor som totalt ska innehålla 60 hotellrum.

I anslutning till hotell och konferensanläggningen har man planerat att anlägga en ny strandpromenad. Där är det tänkt att det ska finnas små butiker i bottenvåningen på de sjöbodsliknande husen som ska utgöra hotellet. Längs strandpromenaden skapas en gästhamn med tre bryggor.

Furuviksparkens VD Tom Widorson säger att man kommer att ansöka om bygglov så snart detaljplanen har vunnit laga kraft.

– Då ska vi sätta oss ner med våra intressenter och investerare och planera, säger Tom Widorson.

Vilka dessa intressenter och investerare är vill han inte avslöja. Men Furuviksparkens förhoppning är att den första etappen av bygget ska kunna stå klar till nästa sommar. Den första etappen omfattar konferensanläggningen, en av hotellängorna, strandpromenaden och gästhamnen.

– Konferensanläggningen är det vi prioriterar först, idag får vi tacka nej till många grupper som vi inte har plats för, säger Tom Widorson.