Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klartecken för pollenfälla

GÄSTRIKLAND
Nu kan pollenfällan på länssjukhusets tak börja användas trots allt. Sandviken hänger på och bidrar med sin del av den totala årliga kostnaden på ungefär 170 000 kronor. Och därmed säger även Ockelbo ja.


Lundgren glad

Villkoret är att det blir en utvärdering av pollenfällan efter säsongen, så att man kan se hur mycket folk som dragit nytta av rapporteringen på Internet, i GD och på andra håll. Allergiker som kunnat planera sina dagar bättre eftersom de kunnat ta reda på hur mycket och vilket slags pollen som flyger i luften. En sådan utvärdering är dock redan planerad och ska genomföras av avdelningen Samhällsmedicin vid länssjukhuset.
Bygg- och miljönämndens ordförande i Gävle, Lena Lundgren, s, är glad att Sandviken nu har valt att komma med på tåget. I gårdagens GD uttalade hon viss irritation över att grannkommunen i väster tog så lång tid på sig att besluta om pengar till pollenfällan.

På plats
Men då visste hon inte om att det blev klart precis den dagen som hon blev intervjuad.
Enligt Åke Gustavsson vid mikrobiologen på länssjukhuset så är pollenfällan på plats på taket och mätningarna kan sätta igång på en gång när finansieringen är ordnad.

MATTIAS JONSSON
026-15 96 12
mattias.jonsson@gd.se