Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klartecken till Kanalgränd

Sandvikenhus ger grönt ljus för nya hyreshus på Kanalgränd.
I slutet av nästa år ska de första av de 60 lägenheterna stå inflyttningsklara.

Annons

En enig styrelse sa i går ja till den andra etappen av Kanalgränd.

– Nu har vi tryckt på knappen för att starta bygget, säger Håkan Bengtsson, S, ordförande.

Projekteringskalkylen visade sig hålla och i juni tror Håkan Bengtsson att de kan ta det första spadtaget till de två hus som ska rymma 60 lägenheter.

Som GD tidigare har berättat har lågkonjunkturen gjort att byggkostnaderna sjunkit, från 97 miljoner kronor till runt 90,5 miljoner kronor.

Håkan Bengtsson säger att det gör att de får den inflyttningshyra på 1 300 kronor per kvadratmeter och år som varit en förutsättning för bygget.

När Sandviks varsel kom i höstas sköt Sandvikenhus upp byggstarten, men lågkonjunkturen får inte längre styrelsen att tveka.

– Om man inte vågar så vinner man inget. Det enda som är säkert är att det inte blir billigare när hjulen börjar snurra igen.

– Jag är inte orolig för att det inte ska bli uthyrt, säger Håkan Bengtsson.

Upphandlingen är redan klar, etapp två ingick som en fortsättning av den första etappen.

De första hyresgästerna ska kunna flytta in i slutet av 2010. Lägenheterna kommer att ha ett, två eller tre rum och under huset byggs en parkering.