Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klockrent med Sanna

Sanna Gibbs kommer hem och blir söndagens solist när Gävle symfoniorkester under ledning av Karl-Johan Ankarblom genomför sin traditionella julkonsert. Även Forsbacka Kammarkör och körer från Kulturskolan medverkar.

Sanna Gibbs är född och uppvuxen i Gävle och avslutade våren 2014 sitt sista år på Operahögskolan i Stockholm. På gymnasiet gick hon musikalteaterprogrammet och lärde sig showdans, balett och akrobatik.

Under sin utblidning har hon studerat och helt eller delvis framfört roller i "Rosenkavaljeren", "Falstaff", "Figaros bröllop" och "La Traviata". Hon har sjungit Papagena i "Trollflöjten" på Kungliga Operan dit hon återvänder säsongen 2015/2016 för att bland annat sjunga rollen Musetta i "La Boheme". I vår blir hon Julia i "Romeo och Julia" på Sverigeturné i ett samarbete mellan Malmöoperan och Riksteatern.

Nu väntar mäktig julmusik med hela orkestern. Med andra ord "En Klockren Jul" som det heter. Även Kulturskolans teaterelever är med och minglar i foajén.