Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klorin stalspå Parkbadet

SANDVIKEN2 000 påsar klorin stals på lördagen på Parkbadet i Sandviken. Polisen är angelägen om att varna för medlet som kan uppfattas som droger. Vad tjuven eller tjuvarna tänkt använda medlet, som används för rening av badet, till är oklart.

Annons
- Det kan vara att gärningsmannen tror att det är knark, något som kan injiceras, eftersom det är små påsar med pulver som det ofta är när det rör sig om narkotika. Men det här kan vara livsfarligt att få i sig. Det ger enligt beskrivningen dels lever- och njurskador, dels skador på centrala nervsystemet, säger Göran Lyrberg, vakthavande befäl vid polisen.
Det var mellan klockan tio och elva på lördagsförmiddagen som någon i ett förråd lade beslag på medlet i mycket små, silverfärgade plastförpackningar. Hälften av förpackningarna är märkta "Klorin total DPD" och hälften "Klorin free DPD".
- Vi är angelägna om att allmänheten får kännedom om det här, just för farlighetens skull, säger Göran Lyrberg.