Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klötzke lämnar Högbo bruk

SANDVIKEN
Gert Klötzke slutar som vd för Högbo brukshotell. Han har fått ett toppjobb vid Gripsholms värdshus i Mariefred.

Annons
- Det är ett språng uppåt på karriärsstegen för mig.
Han tar med sig kocklandslaget som dock blir kvar i Högbo under en övergångsperiod.
Ny vd blir Göran Cronwall som i dag är försäljningschef för Software hotels, den koncern som brukshotellet ingår i.

Till Gripsholm
Det är Gert Klötzke själv som tagit beslutet att sluta som vd.
- Jag har varit här i fem år nu och jag tycker det kan vara dags att göra någonting annat. Jag kan inte tillföra så mycket mer för att utveckla verksamheten här.
Han har fått ett treårskontrakt som arbetande styrelseledamot för Gripsholms värdshus, en anläggning som enligt Gert Klötzke är en dröm för många inom hans bransch.
- Dels ska jag jobba vidare med kocklandslaget där, dels ska jag utveckla anläggningens matkoncept.
Under en övergångsperiod, åtminstone till och med september 2004 då nästa matolympiad avgörs, kommer kocklandslaget som Gert Klötzke coachar att vara kvar i Högbo. I alla fall delvis.
- Vi kommer att dela upp oss och vara en del i Högbo och en del i Mariefred. Det är bra att byta träningskök ibland, säger Gert Klötzke.
Efter nästa matolympiad tänker han sluta som ledare för kocklandslaget. Vad som då händer med landslaget, och om det blir kvar i Högbo, är oklart.

Cronwall ny vd
Den nya vd:n för Högbo brukshotell, Göran Cronwall, är 43 år och har rötterna i Sandviken. För närvarande arbetar han som Software hotels centrala försäljningschef. Koncernen har sitt huvudkontor i Gävle. Innan dess har han bland annat varit direktör för Nyman & Schultz callcenter-byråer i Norden.

KARIN BERKVIST