Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Klurig pinne – minne från slöjdmässan

Svepaskar, hattar, änglar, mattor – det mesta kan man hitta på slöjdmässan.

Daniel Nilsson, lärare på individuella programmet på Polhem, fick en klurig pinne med sig hem.

Träslöjdaren Uno Eriksson från Bollnäs var riktigt nöjd när han fick tillfälle att sätta fast den snidade pinnen i Daniel Nilssons knapphål. Om man inte vet hur man ska göra är det nästan omöjligt att få loss pinnen igen.

– Du kan ringa mig om en vecka om du inte har lyckats då. Det var en lärare som ringde häromdagen. Han hade försökt i flera veckor. Det är skoj att jäklas med folk, sa Uno Eriksson förnöjd.

Daniel Nilsson var inte riktigt lika nöjd när varken han eller hans elever kom på hur man skulle göra för att få loss pinnen.

– Hur ska jag kunna tvätta skjortan nu? Jag får hänga upp skjortan i snickeriet tills någon lyckas få loss den, sa han.

Daniel Nilsson var på slöjdmässan för att hans elever som håller på med trähantverk skulle få träffa duktiga hantverkare.

Uno Eriksson var på mässan för att sälja. Storsäljaren är en osthyvel med trähandtag och teflonbeläggning.

– Jag beställer hyvlarna från Lettland, men gör skaften själv. Har man provat en osthyvel med teflon vill man aldrig ha något annat, sa han.

Ett 30-tal hantverkare medverkar på Gävleborgsslöjdarnas slöjdmässa i Stora Gasklockan.