Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knallar packade ihop redan på lördagen

Arrangörerna av Sommaryran är nöjda så här långt, men flera knallar var mer än missnöjda. I går valde några att packa ihop sina stånd och åka hem, trots att en dag återstod av festivalen.

– Jag kommer inte hit igen, säger Karl Eriksson från Malmö

Krister Edert, som hjälper arrangören Tomas Gavlén, tycker att publiktillströmningen har varit god, särskilt med tanke på att vädret lockade mer till bad än till att vandra runt bland marknadsstånd.

– Jag klandrar inte en enda Gävlebo som väljer att göra något annat, säger Krister Edert, samtidigt som han konstaterar att det var gott om folk både på torsdags- och fredagskvällen.

Men flera knallar kommer spontant fram till GD under besöket på festivalområdet vid Läkerol Arena. Flera av dem säger att de kommer att bryta sina stånd. Orsaken är helt enkelt att de inte ens fått ihop till hyran under dagarna i Gävle.

– Jag har sålt för tio procent av vad jag brukar göra. Karamellförsäljaren här bredvid brukar sälja för 4 000 en dålig dag. Här har han sålt för 400, säger Karl Eriksson, som åkt från Malmö för att slå upp sitt marknadsstånd. I går eftermiddag packade in ihop för 75-milaresan tillbaka.

Flera av knallarna hävdar att de fått uppgift om att bussarna till festivalområdet skulle vara gratis för besökarna. Nu kostade det 40 kronor för en tur- och returresa men enligt Krister Edert har det aldrig varit tal om gratisbussar. Han undrar om de missnöjda knallarna helt enkelt har fel produkter i sina stånd.

– De kanske borde tänka mer på det. De flesta är i alla fall seriösa och stannar kvar, säger Krister Edert.

Flera av dem som GD talade med var också missnöjda med marknadsföringen av festivalen och av den bristfälliga skyltningen till området.

Men helt nöjd var Håkan Svetsnoff, föreståndare för festivalrestaurangen. Han har erfarenheter från föregångaren Cityfesten och tycker att Sommaryran varit bra.

– För vår del har det varit likvärdigt med att vara nere på stan. Det är positivt och det har varit bra snurr, säger han.

I går kväll var det Johan Palm som skulle locka festivalpubliken till området. Sommaryran avslutas i dag, med bland annat Amy Diamond som dragplåster.

” Jag har sålt för tio procent av vad jag brukar göra. Karamellförsäljaren här bredvid brukar sälja för 4 000 en dålig dag. Här har han sålt för 400.”

Karl Eriksson, knalle