Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knapp men säker Hilleseger

Hille utnyttjade de yttre omständigheterna bäst och tog en knapp 2–1-seger hemma mot Edsbyn.
– Vi skapar så mycket så vi borde ha avgjort tidigare, ansåg Hilles tränare Fredrik Grängfors

Slutresultatet speglade inte matchbilden särskilt bra. Hille skapade genomgående väldigt många chanser, både i den första och den andra halvleken. I den 20:e minuten tog hemmalaget också ledningen när matchens bästa spelare, Edwina Smiding slog ett inlägg till Klara Axlund som kunde styra in bollen i mål.

Gästande Edsbyn fokuserade mest på att försvara sig och sedan kontra. Man fick ett fåtal lägen att göra så. På ett av dessa lägen kvitterade man också på genom Natalia Hedin. Men lyckan var kortvarig då Smiding fem minuter senare återgav sitt lag ledningen när hon placerade bollen i det bortre hörnet av Edsbyns mål.

Hemmalaget borde ha gjort flera mål. Man hade bland annat två ramträffar och flera avslut precis utanför stolpen. Man målen kommer, om man ska tro Hilles tränare, Grängfors.

– Jag tror att om vi har tålamod så kommer vi få utdelning i framtiden.

Trots ett gediget, men förgäves försök att kvittera från gästerna i slutminuterna höll sig 2–1 till slutsignalen.