Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knapps skämt gick inte hem

Landstingsrådet Ann Margret Knapp överskattade sin humoristiska talang när hon i måndags morse försökte skämta till det med lokala moderater i Hudiksvall. De tog så illa vid sig att de nu kräver en offentlig ursäkt från Knapp.

Det var när Ann Margret Knapp, som bor i Hudiksvall, kom till Hudiksvalls järnvägsstation för att ta tåget till Gävle som incidenten inträffade.

Några lokala moderatpolitiker befann sig på stationen för att kampanja inför EU-valet. De delade ut bananer och informationsblad till förbipasserande.

Enligt moderaterna uppträdde Ann Margret Knapp mycket otrevligt på stationen. Hon ville varken ha banan eller blad och ska dessutom ha uttryckt sig så här:

”Vad är det här? Fy fan för att mötas av något sådant på en måndagsmorgon”.

Samtidigt ska Knapp stött fram höga kräkljud och kväljningar.

– Jag blev alldeles paff. Så här beter man sig bara inte. Jag blev illa berörd, säger Bibbi Segerbrand, en av moderatpolitikerna.

Kan du ha missuppfattat Knapp? Hon kanske bara försökte vara rolig?

– I så fall är det inte min typ av humor.

Bibbi Segerbrand och två av de övriga närvarande moderaterna har nu skrivit ett öppet brev till Ann Margret Knapp där de kräver ”en djupt ångerfull” ursäkt av henne. De anser att hennes beteende ”kränker alla som inte är socialdemokrater” och ”späder på politikerföraktet”. Som valarbetare ska man inte behöva bli bemött på detta vis, anser de.

Ann Margret Knapp är både road och arg över anklagelserna. Hon tänker inte be om ursäkt.

– Jag tänker däremot kräva att de ber mig om ursäkt för att de felciterar mig. Jag har varken svurit eller gjort några kräkljud, säger hon.

Knapp säger att hon misstolkats. När hon kom till stationen och såg de EU-valskampanjande moderaterna tänkte hon att hon skulle försöka skoja till det.

– Jag sade uuussssccchhh! Detta på en måndagsmorgon!

Tycker du att det var ett roligt skämt?

– Jag vet inte. Tydligen var det inget som föll de här damerna i smaken i alla fall.

Ann Margret Knapp anser att det är beklämmande att Hudikpolitikerna gör en så stor sak av den här typen av pseudohändelser istället för att ägna sig åt sakfrågor.

– Jag tycker att man ska kunna ha en skämtsam ton i politiken. Men det är tydligen inte att tänka på. Jag får besinna mig i fortsättningen.