Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knarkspanare slog till i Gävle

GÄVLE
Mitt under pågående rock- och raggarfest på Stortorget gjordes en knarkaffär upp. Men överlämnandet skedde inte så anonymt som de inblandade trodde.

Annons
Gävlepolisens narkotikaspanare hade rena julafton i helgen. Det största tillslaget gjordes under Strögetkvällen på Stortorget strax före klockan elva.
Polisen hade haft spaning på några personer, tappat bort dem bland raggarbilarna men upptäckte dem igen på torget.

26-åring greps
Langaren och hans köpare trodde de var skyddade i folkmängden men polisen iakttog dem och såg när överlämnandet av tio ecstasytabletter skedde.
Överlämnaren, en 26-åring, tidigare okänd för polisen, kunde gripas. I fickan hade han ytterligare fyra tabletter.
Polisen grep även den man som köpte tabletterna, en 23-årig man som tidigare figurerat i missbrukarkretsar. I samband med gripandet försökte 23-åringen göra sig av med narkotikan genom att kasta påsen men det fanns många personer på torget och några såg vad som hände och kunde peka ut var påsen hamnat.
En husrannsakan gjordes senare hos 26-åringen. I lägenheten hittades ytterligare några ecstasytabletter samt cannabis. Samtliga tabletter hade ett frågetecken som logga och tros därför komma från samma parti.

Erkänner brott
Ytterligare en person, en 22-åring, har gripits misstänkt för narkotikabrott. 22-åringen har varit inblandad i den uppgörelse som skedde på Stortorget.
Det är mycket ovanligt att polisen ser när narkotika och pengar byter ägare. I det här fallet tror polisen att narkotikan skulle ha sålts vidare ute på krogen.
De inblandade erkänner brott.
Men det var inte det enda beslaget under helgen. I fredags greps en 23-åring med 40 gram cannabis och i söndags hittade polisen elva tabletter och tolv gram amfetamin på och hos en 28-årig kvinna. Kvinnan är en känd missbrukare.
Dessutom gjorde polisen ytterligare tre beslag varav ett bedöms som ringa narkotikabrott. I de tre fallen handlar det om amfetamin.

MONIQA SWÄLAS
026-15 96 28
moniqa.swalas@gd.se