Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Knivrånare slog till

GÄVLE
Under knivhot tvingade rånaren två personer på promenad i Sätra att lämna ifrån sig handväska och plånbok. Därefter sprang han i riktning mot Lilla Sätraskolan. Fortfarande under måndagen var mannen på fri fot.

Annons
Strax efter midnatt under natten till i går promenerade en 47-årig man och hans sällskap, en 42-årig kvinna, nära Treffens ungdomsgård i Sätra. Då hörde de en person närma sig bakifrån. När de vände sig om såg paret rånaren som gått ikapp.

Maskerad man
Den maskerade mannen hade en kniv som han riktade mot paret. Först krävde han att 42-åringen skulle tömma sin handväska med ungefär 500 kronor i. Sedan vände rånaren sin uppmärksamhet mot 47-åringen som överlämnade sin plånbok. I den fanns olika bankkort men inga kontanter.
En polispatrull larmades omedelbart till platsen men då hade rånaren försvunnit. På grund av den sena timmen hade få eller inga personer i omgivningarna gjort intressanta iakttagelser. I vart fall kontaktade inga vittnen polisen efteråt.

Skärrade
Den 47-årige mannen och hans kvinnliga sällskap fick inga fysiska skador, men sa till polismännen att de kände sig skärrade.
På grund av maskeringen är signalementet svagt. Rånaren beskrivs som kraftigt byggd, kring 180 centimeter lång och kanske i 25- till 30-årsåldern. Han bar mörka kläder.

På måndag eftermiddag skulle en polispatrull hämta en handväska som hittats bakom Stora Sätraskolan. Om väskan är densamma som rånaren stal från 42-åringen kan polisen i bästa fall säkra fingeravtryck. Det är i så fall det enda spår polisen har att arbeta med.
Så grova personrån som det nu inträffade, där rånaren förberett både maskering och beväpning, är ovanliga och har inte inträffat på länge i Gävle. Möjligen tyder valet av både plats och tidpunkt på att rånaren har lokalkännedom.

MATS HEDSTRÖM
026-15 96 39
mats.hedstrom_gd.se