Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kodak skjuter på månen

Specialbyggda kameror med sensorer från Kodak kommer att finnas ombord på NASAs nästa rymdresa.

Specialbyggda kameror med sensorer från Kodak kommer att finnas ombord på NASAs nästa rymdresa. Det skriver Kodak i ett pressmeddelande.

Rymdfärjan Lunar Reconnaissance Orbiter eller kort och gott LRO kommer att ha tre kameror med Kodak-sensorer när den skjuts upp i rymden av den amerikanska rymdorganisationen NASA.
– Valet av CCD-sensorer från Kodak för detta uppdrag är ett erkännande för de Kodak-team som designar och tillverkar alla våra CCD-produkter, som gör dem lämpade för användning i krävande miljöer i rymden, säger Kodaks Michael Miller i ett pressmeddelande.

En vidvinkelkamera kommer att ta översiktsbilder av månen med 100 meters upplösning. Två andra kameror på rymdfärjan kommer att ta bilder av månens yta med upplösningen 0,5 meter per pixel. Detaljrikedomen blir lika hög som de högst upplösta bilder på jorden som finns tillgängliga kommersiellt idag.

Läs mer på www.kodak.com.


/Elin Parmhed