Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kokt fisk med hummersås

Annons

Till 4 personer
800 g fiskfilé, gärna gös eller kapkummel
1 msk vitvinsvinäger
1 bit purjolök
6 grovt krossade vitpepparkorn
salt
Till såsen:
2 dl vätska från fisken
2 dl grädde
1 msk konc. hummerfond
salt och cayennepeppar
maizena till redning
Att äta till:
räkor
kokt potatis
broccoli

Gör så här:
1. Koka upp en dryg liter vatten smaksatt med vinäger, en bit purjolök, krossad vitpeppar och salt. Sjud vätskan ett par minuter.
2. Rulla fiskfilén med det som varit skinnsidan inåt och lägg rullarna tätt i en kastrull. Sila buljongen över och sjud fisken ett par minuter och låt den dra ett par minuter till.
3. Sila av 2 deciliter av fiskvätskan till en ny kastrull, tillsätt grädde, hummerfond och en lätt redning med maizena. Sjud såsen i 5 minuter. Smaka av med salt och cayennepeppar.
4. Låt fisken mellanlanda på hushållspapper så att vätskan rinner av. Lägg upp och garnera med räkor, citron och lättkokta broccolibuketter.
Dan Strandqvist/TT Spektra