Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kokt gösfilé med persiljesås

Annons

För fyra personer
600 g skinn- och benfri gösfilé
vatten
salt och hel vitpeppar
Till såsen:
1 1/2 msk smör, 2 msk vetemjöl
1 msk hackad gul lök
3 dl vatten, 1 dl torrt vitt vin
1 dl grädde, 2 dl hackad persilja
1 msk fisk- eller kycklingfond
salt och vitpeppar
Att äta till:
kokt potatis, ärtor
1. Hacka persilja och lök. Fräs lökhacket med smör i kastrull. Tillsätt vetemjöl och späd med vatten, vin, fond och grädde till en slät sås. Tillsätt persilja och sjud såsen 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
2. Dela gösfiléerna i portionsbitar och lägg i en kastrull. Tillsätt vatten, salt och 5-6 hela vitpepparkorn. Sjud fisken 2-3 minuter och låt den sedan stå och dra ett par minuter.
3. Lyft upp fisken med hålslev och låt den mellanlanda på hushållspapper innan fisken läggs upp på tallrik. Detta för att bli av med oönskat kokvatten. Servera med persiljesås, kokt potatis och gärna lite ärtor kokade i saltat och sockrat vatten.