Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kokt kapkummel med vitvinssås och sparris

Annons

För 4 personer
600 g kapkummel
1 lagerblad
1 tsk stött kryddpeppar
1 tsk salt
1 l vatten
Till såsen:
3 dl vatten
1 dl grädde
1 fiskbuljongtärning
1 msk mild vitvinsvinäger
maizena till redning
salt och peppar
Att äta till:
grön sparris
citron
kokt potatis

Gör så här:
1. Stöt kryddpepparkornen i mortel. Koka upp en dryg liter vatten, lägg i pepparkrosset, lagerblad och en dryg tesked salt. Sjud lagen några minuter. Sila bort kryddorna. Lägg fisken i kastrullen och slå på den silade lagen.
2. Koka upp vatten och grädde till såsen. Lägg i en fiskbuljongtärning och slå i mild vinäger. Red såsen med maizena och sjud såsen 5 minuter. Salta och peppra.
3. Sjud den gröna sparrisen 4-5 minuter i saltat vatten.
4. Sjud fisken ett par minuter. Dra kastrullen från värmen och låt fisken dra en dryg minut till innan den lyfts upp med hålslev och läggs upp på tallrikar. Toppa med sparris och sås.
Dan Strandqvist/TT Spektra