Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kokta rödbetor med smör och salt

Annons

500 g färska rödbetor med blast

Att äta till:

smör

flingsalt

1. Borsta och skölj rödbetorna helt rena från jord. Låt ett par centimeter av blasten samt hela rotspetsen sitta kvar. Lägg rödbetorna i stor kastrull och slå på vatten så det täcker med råge.

2. Koka upp och sjud rödbetorna cirka 15 minuter, ibland något längre. Prova med sticka att de är mjuka men just inte mer. Överkoka inte.

3. Slå av vattnet och skala rödbetorna när de går att hantera. Servera dem med rört smör och flingsalt. Jag brukar lägga upp dem i små portionsskålar eftersom de lätt glider runt på vanlig tallrik när de blivit lite smöriga och hala.