Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kom i min famn, fyramålsskytten

Daniel Moffatt har gjort mål förut, men igår lyckades han inte bara göra ett mål utan hela fyra och spela fram till det femte när Valbo besegrade Kvarnsveden med 5–2 (1–2).
– Ja, det är inte var dag man gör fyra mål. Det måste ha varit i juniorlaget eller pojklaget det hände sist, sa fyramålsskytten själv och nu går han upp i toppen i den interna skytteligan.

Valbo såg i paus ut som ett slaget lag och det såg ut som om det skulle bli en tredje rak förlust på hemmaplan.

– Vi har haft det lite tungt hemma, men samtidigt är det en styrka att vinna borta, sa Daniel Moffatt.

Spelet var absolut inte bra och man gick in i omklädningsrummet med ett tungt 1–2–underläge.

– Det var en mindre bra första halvlek så vi sa att vi måste förbättra vårt passningsspel och försöka hålla bollen efter backen, sa Daniel Moffatt.

Efter paus klev just Moffatt in i bilden. Han hade gjort 1–0 redan i den andra minuten, men det var han inte nöjd med. Knappa kvarten in i den andra halvleken kvitterade han till 2–2 genom ett elegant och extremt kyligt lobbskott som seglade över bortamålvakten och in i den bortre burgaveln.

– Jag såg att målvakten stod långt ut och tänkte att jag skulle försöka lobba och den gick ju in. Jag har haft chanser förr utan att göra nåt mål, idag gick allt in istället. Det är alltid kul att göra mål, jag får vara nöjd med att ha gjort fyra.

Efter det så fortsatte The Moffatt-show och efter att han gjort ett tredje mål så passade han på att dra en kompispass på Magnus Nilsson som styrde bollen i mål, med handen enligt Kvarnsvedenspelarna. Men försvarsspelet ser fortfarande darrigt ut på hemmaplan och man har nu släppt in sju mål hemma och ett mål borta.

– Det ser lite glappt ut ibland och vi släpper in några enkla ibland, men sen är det ju klassmål de gör också, sa Moffatt.

Tack vare Moffat så kliver nu Valbo upp på en andraplats i tabellen som betyder kvalspel. Tabellettan Ludvika har lika många poäng, men en match mindre spelad.

– Det är bra att vi är med i toppen, vi har ju som målsättning att komma bland de tre bästa.

I nästa match väntar Avesta borta, och Moffat tänker fortsätta vara på hugget.

– Ja, jag vill ju inte vara sämre än idag, sa han med ett skratt.

026–15 93 80

VALBO–SMEDJEBACKEN 5–2 (1–2)

Första halvleken: 1–0 (2) Daniel Moffatt, 1–1 (5) Erik Högeman, 1–2 (27) John Dahlberg.

Andra halvleken: 2–2 (58) Daniel Moffatt, 3–2 (75) Daniel Moffatt, 4–2 (82) Magnus Nilsson, 5–2 (87) Daniel Moffatt.

Domare: Per Melin, Söderhamn.

Publik:70.

Valbos tre stjärnor

Daniel Moffatt, mfHHH

Stefan Forsberg, bHH

Alexander Larsson, aH