Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kom ut och heja fram era lag, gästrikar!

Annons

Ibland blir man avundsjuk. Kanske lite arg och bitter också. Det jag reagerar på är Gävles och i viss mån Gästriklands idrottspublik. Med storlag som GIF, Brynäs IF och SAIK och med ett förhållandevis stort publikunderlag blir man som sagt besviken på uppslutning och stämning runt våra arenor.

Jag var och såg GIF–Trelleborg en söndag med en närmast begravningsstämning på läktarna. Runt 3 500 åskadare fanns runt Strömvallen i en stad med runt 90 000 innvånare.

En vecka senare hade jag nöjet att se Kalmar–MFF på Fredriksskans och jag undrade jag om det var samma serie, samma land eller vad. Man fick uppleva en känsla det var länge sedan jag upplevt här på hemmaplan. Redan fem minuter innan lagen kom in stod publiken upp och applåderade och de 10 000 på läktarna kokade. Själv fick jag sitta på insatta extrabänkar på innerplan för att få plats vilket fick tankarna att gå till kvalmatcher på 1970-talet då GIF eller om det var Brynäs kvalade till allsvenskan.

Ska det krävas såna matcher för att locka Gävlepubliken? Det är nu vi alla behövs för att heja fram vårt lag, såväl i motgång som i medgång. Svenska mästarna var här och trots ”Fotbollsfesterbjudande” och kalasväder i semestertider kom bara ynka 3 300. Ja, vi är många som undrar vad som krävs för en folkfest i bygden.

Kom ut ur era ”hålor” och fixa stämning nu och framöver runt planer såväl som i hallar så lyfter nog våra lag i distriktet en nivå ytterligare.

LGS

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare