Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Komisk film med ovanligt hyfsat manus

Den som väljer att ta en paus från solen och ta plats i biomörkret får ändå en ansenlig mängd sommarstänk via denna underhållande dramakomedi av gänget bakom 2011 års Oscarvinnare ”The Descendants”.

Nyssnämnda stänk kommer från vattenparadiset Water Wizz Park där filmens huvudfigur, 14-årige Duncan (Liam James), hittar en fristad och en oväntad vän i parkens i högsta grad irrationelle manager Owen (Sam Rockwell).

Duncan är annars minst sagt uttråkad i umgänget med mamman Pam (Toni Collette) och hennes nye man Trent (Steve Carell) och dennes dotter. Det är semester och den nykomponerade familjen åker ut till sitt lantställe för att koppla av och festa loss. Det sistnämnda har den uppspelta grannfrun Betty (Allison Janney är buskul i sitt spel) redan inlett då Duncan & Co anländer. Sen blir det ”party-party” som en god vän brukar uttrycka saken.

Duncan är en innesluten och tystlåten tonåring på gränsen till vuxenlivet och denna dramakomedi ska ses ur det perspektivet. Räddningen blir vattenparken och dess chef, det är där som han kommer loss från sin trista tillvaro. Till på köpet blir han förälskad i granntjejen Susanna, som nyfiket tar reda på vad Duncan har för sig när han försvinner på förmiddagarna.

Jim Rash har inte bara regisserat, han spelar också en humoristisk kioskförsäljare i Water Wizz Park. Överhuvud taget är det både en komisk och tragikomisk film med ett för genren ovanligt hyfsat manus (som hanteras prima av skickliga skådisar).

Och, som nämnts, en för årstiden lämplig underhållning i en sval biosalong.