Annons
Vidare till gd.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Kommer han att jubla i GIF-tröjan?

GIF söker ny anfallare. Ett av de aktuella namnen: en svensk från norska Haugesund.

– En av många vi har ögonen på, säger sportchefen Hasse Berggren.

Mikael Dahlberg har lämnat och Jakob Orlov vill lämna.

Behovet av en anfallsvärvning är stort hos GIF – och i högen av alternativ som övervägs finns Pontus Engblom, en 22-åring från Sundsvall som spelat både för AIK och GIF Sundsvall men som nu tillhör Haugesund.

– Han är ju deras spelare och så länge det är så kan vi ju inte göra något. Men han är ett av jättemånga namn vi diskuterat. Vi sonderar terrängen utan att ha så bråttom, säger Hasse Berggren.

Men saken är den att Engblom, som lämnade AIK sommaren 2012 och skrev på ett tre och ett halvt år lång kontrakt med det norska Tippeligalaget, haft svårt att platsa i Haugesund. Den gångna säsongen lånades han ut till GIF Sundsvall men hann bara spela sex matcher på hösten innan han ådrog sig en skada på underkroppen som han nu rehabiliterat.

– Jag vet att han haft problem att ta en plats tidigare, säger Berggren.

Nu är Pontus Engblom tillbaka i Norge, men var det tufft tidigare är situationen inte enklare nu när Haugesund via en tredjeplats i ligan ska ut i Europa och spela.

– Vi har ögonen på honom och kommer förstås att få veta ifall han blir tillänglig för utlåning. Skulle så bli fallet får vi analysera om han är rätt spelartyp för oss. Jag säger varken ja eller nej just nu, säger Hasse Berggren, som ju själv spelat för Haugesund.

– Jo, den kopplingen finns ju. Jag har bra kontakter där, det har jag, säger han och skrattar.

Det är helt klart att ni ska värva en anfallare, även om Jakob Orlov blir kvar?

– Ja, ska vi spela på det sätt vi gjort tidigare måste vi ha fyra forwards, det är vi överens om allihopa. Helst av allt vill vi värva ytterligare en spelare till, men vi får se vad ekonomin tillåter. Budgeten är tajt.

Pontus Engblom skrev 2009 på ett treårskontrakt med AIK och gjorde 33 allsvenska matcher för klubben (16 från start) och tre mål. Han lånades under 2011 ut till GIF Sundsvall i superettan där han spelade samtliga 30 matcher (24 från start) och gjodre 13 mål.

Engblom var under tiden i AIK i perioder även utlånad till Västerås SK och Väsby och är van vid dylika situationer.

Under måndagen gjorde den isländske försvararen Skuli Jon Fridgeirsson sin första träning med GIF.

– Han klarade sig bra tycker jag. Han kom ju direkt från semester och var lite ringrostig. Han tränar igen under tisdagen, sedan ska vi utvärdera honom, säger Hasse Berggren.